Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2012 71,8
Bedřich Danda
Miroslav Zeman

 

V posledním hodnoceném čtvrtletí Komerční banka představila řadu inovací v oblasti přímého bankovnictví. Mezi nejzajímavější patří zavedení plateb prostřednictvím QR kódů pro mobilní telefony: klient jednoduše fotoaparátem telefonu sejme kód a aplikace jej převede do předvyplněného platebního příkazu, jehož odeslání klient pouze potvrdí. Příkaz k úhradě lze touto cestou realizovat za několik vteřin. Také začala jako první banka na českém trhu nabízet klientům korporátní kreditní karty. Díky efektivnímu řízení služebních výdajů mohou střední a velké firmy snižovat náklady na tuto agendu a zároveň zlepšit své cash-flow díky využití bezúročného úvěru.

Co se týče soutěží, v rámci letošního ročníku ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku 2012 získala Komerční banka prestižní titul NEJŽÁDANĚJŠÍ ZAMĚSTNAVATEL DESETILETÍ (The Most Desired Company 2002 – 2012). Zvláštní cenu jubilejního desátého ročníku získala Komerční banka za dlouhodobé úspěchy v kategorii, která hodnotí nejobdivovanější a nejžádanější zaměstnavatele očima českých studentů. Komerční banka také zvítězila v kategorii Banky v soutěži Web Top 100. Byly tak oceněny inovace a změny, ke kterým KB v posledním roce na korporátních webových stránkách přistoupila. Do třetice banka obhájila prestižní titul v soutěži Banka roku 2012. Absolutní vítězství přisoudila bance porota složená z několika desítek odborníků. Komerční banka zvítězila již popáté v jedenáctileté historii ocenění Fincentrum Banka roku. Na stupních vítězů se umístila Skupina Komerční banky v šesti kategoriích ze třinácti vyhlašovaných.

Jan Klička

 

Šikovnou novinku představila KB v posledním kvartále. Kreditní kartu, kterou může používat celá firma, což umožní lépe sledovat cash-flow. Navíc KB firmám nabídne možnost bezúročného úvěru. Co je však pro anketu o nejvstřícnější banku nejdůležitější, KB zvedla hozenou rukavici a ruší poplatky za zpracování hypotéky a spotřebitelských úvěrů, a to splatností od ledna 2013. Skvělá zpráva.

Dalibor Z. Chvátal

 

Komerčka společně s Rajffaisenbank začala podporovat novinku: QR platbu. Jde o jednoduchou a moderní platební metodu, která potěší všechny uživatele chytrých telefonů. Banka zrušila poplatky za vedení úvěrového účtu u spotřebitelských úvěrů a hypoték, ale nenechte se zmýlit, nepatrně se zvýšila jejich úroková sazba. Výsledek je tak stejný: případný žalobce bude spokojený a média mají důvod k oslavám. Potěšilo vylepšení Mobilní banky, kdy nově lze zasílat příkazy na všechny účty, ne jen předem schválené.

Petr Kučera
Bankovní poplatky 4Q 2012 68.8
Bankovní poplatky.com

 

Komerční banka dlouhodobě patří mezi nejaktivnější banky, pokud jde o poplatkové změny, ale i o novinky v sazebníku. V aktuálním IV. čtvrtletí však nedošlo k významným poplatkovým změnám. KB naposledy rozšířila její koncept MojeOdměny od 1. 6. 2012, další změny plánuje od 15. 1. 2013. Tentokrát není důvod hodnocení měnit a ponecháváme jej ve stejné výši.

V aktuálním IV. čtvrtletí nepřišla KB s žádnými významnými změnami. Banka sice oznámila poplatkové změny, ale až od nového roku 2013. Jde o mediálně diskutované poplatky za vedení úvěrového a hypotečního účtu, které se rozhodla KB nově již neúčtovat. Toto rozhodnutí proto bude předmětem našeho hodnocení v příštím čtvrtletí.

Sazebník banky se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly. Banka mimochodem nabízí oba koncepty pohledu na sazebník. Jeden soubor v pdf formátu ke stažení, kde je všechno na jednom místě a pak sazebník rozčleněn do jednotlivých kapitol (depozitní produkty, karty, platební styk, úvěry atd.), kde si klient může hledat jednotlivé služby a mezi kapitolami si přeskakovat. Hodnocení ponecháváme na stejné výši.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným změnám. Standardní klient tak i nadále zaplatí 2.192 Kč ročně a aktivní klient pak 7.334 Kč. Hodnocení v této části proto nemáme důvod měnit.

Veřejnost 4Q 2012 64
Jan Komár
Jana Kovačiková
Martin Kněžek
Petr Sedláček
Jan Stuchlý

Nemám zkušenosti.


Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty