Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2010 68,2
Bedřich Danda

Komerční banka je pro mnoho podnikatelů jasnou jedničkou. Z hlediska podnikatelů má nejširší nabídku služeb a produktů a schopnost individuálního přístupu.

Komerční banka stejně jako další banky sledovala trend poklesu úrokových sazeb, což je nutné ocenit. Nejvíce se pokles úrokových sazeb projevoval jako u jiných bank u hypotečních úvěrů. Úroková sazba u hypoték tak u KB klesla na konkurenceschopných 3,75 procent.
 Stejně tak byla banka aktivní i u běžných úvěrových produktů, kde přinesla několik zajímavých inovací.

František Pavelka

Její aktivity v oblasti internetového bankovnictví jsou zajímavé a podnětné. Proto se vracím k původnímu pozitivnímu hodnocení z I. Čtvrtletí

Eva Poláchová

KB byla v uplynulém čtvrtletí na novinky či vylepšení poměrně skoupá. Za zmínku stojí snad jen – i když se spíše jedná o dobrý marketing – možnost získání poplatků zpět při výběru z bankomatů, kdy 1 platba u obchodníka debetní nebo kreditní kartou = 1 výběr z bankomatu KB zdarma debetní kartou, anebo úrokové sazby u tzv. Vánoční hypotéky, kdy se úrokové sazby pohybují od 3,75 % a navíc může klient získat vánoční bonus 4000 Kč ke každé nové hypotéce s fixací sazby na 5 a více let.

 

Otakar Schlossberger

Portfólio nabízených produktů pro občana je u této banky stále stále velmi široká. Banka i v hodnocením. čtvrtletí  pokračovala v reklamních šotech v TV, které jsou někdy na hraně etiky, podle mého názoru. Byla však zřetelná také v tisku a na reklamních tabulích ve vazbě na poskytování zejména hypotéčních úvěrů (vánoční hypotéka). Dále je zřetelná akvizice banky na užívání platebních karet, jak debetních, tak kreditních. Krokem k jejich zvýšenému užívání je příslib výběru hotovostí z ATM zdarma.

 

Banka nabízí celou řadu komunikačních kanálů, od kamenných poboček, přes telefon či internet nebo homebanking. Banka změnila poněkud vzhled svých internetových stránek a internetového bankovnictví pro své klienty. Lze konstatovat, že stánky jsou přehlednější.

 

Banka dbá na zvýšenou bezpečnost svých elektronických komunikačních kanálů, klient si může nalézt celkem bez problémů hospodářské výsledky banky a její ekonomické postavení. Banka je dlouhodobě známá tím, že se hlásí ke společenské odpovědnosti a podílí se na celé řadě velmi významných sponzorských akcích jak v oblasti sociální politiky, tak v oblasti kultury, příp. i sportu.

 

Vzhledem k tomu, že banka je stále na velmi dobré úrovni, hodnocení ponechávám na stejné hladině jako v minulém čtvrtletí.

Pavla Hřebíčková

Ve čtvrtém čtvrtletí se KB snaží obdobně jako již v předchozích obdobích roku o podporu trhu hypoték a nabízí klientům vánoční hypotéku, jejíž úroková sazba se konečně dostává pod 4% a začíná tak být pro klienty atraktivní.

KB opět rozšiřuje, stejně jako v předchozích čtvrtletích, investiční možnosti o nabídku dalšího zajištěného fondu.

Pochvala bance patří za nový přehlednější webové stránky.

Bankovní poplatky 4Q 2010 62.5
Bankovní poplatky.com

Struktura bankovních poplatků jedné z největších tuzemských bank se od posledního hodnocení nezměnila. Nicméně k této změně dojde v následujícím čtvrtletí, kdy od 1.1.2011 připravuje banka nový koncept poplatkové politiky nazvaný MojeOdměny. V aktuálním čtvrtletí tak hodnocení banky v této části neměníme.

V aktuálním čtvrtletí nedošlo k výraznějším poplatkovým změnám. Ty můžeme očekávat od již zmíněné změny od 1.1., kdy cílem poplatkových změn je cenově zvýhodnit takové chování bankovních klientů, které je pro ně pohodlné, ale zároveň pro banku nákladově optimální. Co obzvláště kvitujeme, že změny budou postaveny na principu, že to bude právě a jen klient, kdo bude svou vlastní aktivitou ovlivňovat konečnou výši vlastních poplatků.

Sazebník i nadále patří mezi nejpřehlednější na českém trhu. Lze konstatovat, že by se jedna centrální přehledná tabulka, kde klient najde různé druhy balíčkových účtů a v posledním sloupci pak cenu za službu mimo balíček, mohla stát dobrým základem a inspirací i pro ostatní banky.

V Q Reportu Scott & Rose ani u kalkulátoru bankovních poplatků nedošlo k žádným významným pohybům.

Veřejnost 4Q 2010 25.7
Zdeněk Obůrka

1

Marie Bydzovska

Důvod existence mého účtu u Komerční banky je spíše tradicionalismus a konzervativní rozhodování mých rodičů v době jeho založení než výsledek mého rozhodnutí. I přesto však nemohu tvrdit, že bych byla zásadně nespokojená s jejich výběrem. Jelikož jsem studentka vysoké školy, využívám studentské konto G2. 

První roky jsem tento studentský běžný účet využívala jen pasivně a příliš jsem se nestarala o jeho princip. Internetové bankovnictví jsem nepotřebovala a platby na internetu nevyužívala. Situace se ale samozřejmě změnila a mé uživatelské potřeby a nároky s ní. Ve chvíli, kdy jsem ke svému životu začala potřebovat vyřizování platebních transakcí po internetu a chtěla jsem nakupovat v e-shopech, myslela jsem si, že vše jen lehce dodatečně aktivuji. Opak je ale pravdou. Využívala jsem pouze standartní balíček, v rámci kterého sice neplatím za vedení účtu, jsem držitelem platební karty a běžné ani příchozí transakce nejsou zásadně zpoplatněny, ale nemám nárok na plnohodnotný internetbanking, mezinárodní platební kartu ani kartu na platby přes internet. Zařídila jsem si proto nadstandartní variantu účtu G2, která mi tyto možnosti nabízí při poplatku 20,- Kč za měsíc. Vzhledem k tomu, že v tomto poplatku jsou zahrnuty tři platební karty (původní, embosovaná a virtuální), výběry z automatu s embosovanou kartou a cestovní připojištění, pokládám tuto verzi účtu za značně výhodnou.

Služby samozřejmě ale nejsou ideální v žádné bance. Za hlavní problémy  a nevýhody pokládám relativně zdlouhavé vyřizování aktivace nových služeb a určitá neprůhlednost přednastavených náležitostí (limity atd.). Internetbanking je hlavně z hlediska jeho aktivace a prvotního užívání velmi složitý a nepřehledný. Výběry z bankomatu jsou zpoplatněny při využití běžné platební karty, platí se i za měsíční výpis. Na komerční banku se také neobracím při výměně měny, jelikož kurzy nejsou příliš výhodné v porovnání s ostatními bankami a možnostmi. Poněkud mě také znervozňuje způsob prezentace a corporate image poslední doby.

Za velké pozitivum na druhé straně pokládám možnost jednání výlučně s vlastním bankovním poradcem, který je většinou velmi vstřícný a až na drobné výjimky vždy vyhoví požadavkům. Dokonce pokud se vyskytne problém (např. zamítnutí platby na internetu), ozve se v zápětí telefonní operátor a problém se snaží vyřešit. Stejně tak upozornění na nutnost dodání potvrzení o studiu je také automatická. Určitou výhodou je samozřejmě také cestovní pojištění zahrnuté v ceně a roční bonus pro aktivní uživatele účtu a platební karty. Platební karta je všude bez problému přijímána. Dlouholetá tradice Komerční banky je určitou jistotou a přináší s sebou ty výhody, že velké množství lidí a téměř všechny větší firmy mají u KB vlastní účet a převody a transakce z účtu na účet bývají velmi rychlé a bez problémů. Neměla jsem nikdy problém ani s platbou do zahraničí, jeden výběr z automatu v zahraničí je zdarma a případné další výběry nejsou zpoplatněny nijak závratnou částkou. Síť platebních automatů je velmi hustá a vhodně zvolená.

Se svým studentským účtem jsem spokojena, ačkoliv o výhodnosti normálních běžných účtů v Komerční bance mám své pochybnosti. Uvidíme, co mi banka nabídne v budoucích letech.

Ivana Erlebachová

KB je na první pohled bankou s vysokými poplatky. Když se ale zaberete hlouběji do široké nabídky produktů, zjistíte, že se zde najde něco výhodného pro každého. A nebo si necháte poradit od odborníků. Moje zkušenost s pracovníky na přepážce je dobrá, byli ochotní a vstřícní.

Jedním z produktů, který nás oslovil je penzijní připojištění. Zde KB dosahuje slušného zhodnocení 3,1% ročně.

Z pozice matky studenta VŠ musím pochválit studentské konto G2, které je pro studenty - cestovatele se svým nadstandardním balíčkem přímo ideální. Za 20Kč měsíčně získáte spostu výhod.

Také nabídka platebních karet je zajímavá. Zvláště ten, kdo nakupuje hodně přes internet, ocení platební kartu E-Card.

Jen peníze bych v KB neměnila za zahraniční měnu, protože její kurzy jsou oproti konkurenci dražší.

Miroslav Marhefka

Nekompetený personál, nesprávne informácie ohľadom poskytovania služieb, napr. zasielanie výpisov 1x mesačne malo byť zdarma, bol však učtovaný poplatok v hodnote 94 Kč!!!! do zahraničia, pričom sme na túto skutočnosť neboli upozornení, aj  napriek tomu, že sme sa na to konkrétne pýtali, ďalej rôzne neidentifikovateľné poplatky typu POPLATKY ZA POLOŽKY - je to síce len 2 Kč, ale je to konto PLUS, kde mali byť štandardne bezplatné operácie (ako výbery a pod.) - a množstvo ďalších problémov, po osobnej skúsenosti túto banku nikomu NEODPORÚČAM.

Jan Čermák
Petr Vít
Pavel Dvořák
Markéta Filípková

Tahle banka mě nepřestává "překvapovat". Krom toho, že změnila podobu svých internetových stránek, prý pro lepší přehlednost a já se pak 15 minut snažila najít přístup na účet, tak si asi také nerozumí se svojí pojišťovnou. Dne 10.6. manžel podepsal na přepážce "osobní bankéřce" souhlas s inkasem, které se týkalo jeho nového nechtěného životního pojištění (manžel už jedno měl, ale banka mu ho v den podpisu smlouvy neuznala) a hle, 23.9. mu přišla omluva a zároveň oznámení o tom, že je dlužníkem. Pojišťovna se vzpamatovala asi po náročných dovolených a o první inkaso si požádala až v září a KB tuto žádost zamítla. Takže manželovi přišel dopis co a jak a jestli by si nemohl zkontrolovat účet a co se děje (na účtě jsme měli přes 80 tis Kč), jenže mezitím už kdosi v  bance žádost přijal a první splátka odešla v září, ale za srpen manžel jaksi dlužil, a to souhlasil s dvojnásobnou maximální částkou pro tyto případy, než je normální splátka. Takže Kocourkov KB a jeho pojišťovnou vládne, jen čekám, co nás čeká třeba za měsíc, když si asi podle banky musíme kontrolovat i povolená inkasa apod. Jo a taky mě štve, že nám KB nedala žádný splátkový kalendář k našemu hypotečnímu úvěru, takže nevíme, kolik kdy budeme platit, resp. kolik bude činit splátka jistiny a kolik splátka úroku - dle "naší osobní bankéřky" se to prý nedělá. Nikdy jsme nikomu nic nedlužili, nové auto jsme si koupili za hotové, byt jsme si koupili za hotové, jen ten baráček už byl trošku nadlimit a vzali jsme si hypotéku. KB už z nás dvakrát udělala dlužníky,  opravdu profíci.

Patrik Havrda

Tuto banku mohu hodnotit pouze z hlediska výhodnosti bankovních poplatků, který jsem nastudoval při nedávném výběru vhodné banky pro můj osobní účet z důvodu odchodu od České spořitelny kvůli zmíněné výši popatků. Banka v mém výběru neobstála ani z daleka, proto uděluji nejhorší možné hodnocení.

Katka Coufalová

nelíbí se mi poplatková politika banky


Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty