Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna

Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna
Jan Lamser, člen představenstva ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu
Roztylská 1
225 95 Praha 025


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2015 57,9
Martina Hedvičáková

Era jde s dobou a testuje na 13 Era finančních centrech po celé republice biometrické podpisy. Klienti si tak mohou otevřít účet a související produkty bez jediného papíru. Celý proces – včetně podpisu – probíhá elektronicky, papír plně nahrazuje obrazovka tabletu, což přináší zkvalitnění a zefektivnění obsluhy klientů a také nezanedbatelné úspory nákladů spojených s tiskem a archivací dokumentů.

Od dubna 2015 budou moci i klienti Era platit bezkontaktními nálepkami jako klienti ČSOB již od poloviny minulého roku.

 

Miroslav Zeman

Poštovní spořitelna je vlastně produkt ČSOB. Je založena na výsadním postavení svých poboček na pobočkách České pošty. Ačkoliv je budována jako samostatná značka a samostatný produkt, nemůžeme si nevšimnout jednotné strategie a sdílení produktů a služeb mezi těmito spřízněnými bankami.

K hodnocení bychom tak opakovali to co jsme psali již u ČSOB. Speciálně Poštovní spořitelny se týká zpráva o spuštění bezkontaktních nálepek nově i pro klienty ERY, což banka oznámila v dubnu tohoto roku.

Další zprávou týkající se Poštovky je informace o testování biometrických podpisů u této banky. 

Bedřich Danda
Markéta Grušáková

Poštovní spořitelna patří do skupiny ČSOB. Hodnotit ji samostatně postrádá smysl. Nicméně pozitivní je, že i Poštovní spořitelna přechází na bezkontaktní nálepky. Na několika svých pobočkách pak testuje tzv. biometrické podpisy, veškeré smlouvy jsou tak bez zbytečného papírování.

Petr Kučera

ČSOB si v mém hodnocení o jeden bod pohoršila především díky několika případům z praxe – včetně osobních zážitků. Dva konkrétní:

Dlouholetým klientům s bezproblémovým splácením hypotečního úvěru nabízí při konci fixace sazbu nad průměrem trhu a bez jakýchkoliv dalších výhod (odpuštění poplatků za vedení úvěru apod.). Teprve lidem, kteří se s tím nesmíří, umí nabídnout výrazně nižší sazbu. To není zrovna vstřícný přístup.

A přes opakovaná slova o „bankopojištění“ v praxi stále nefunguje propojení banky s pojišťovnou. Nejenže nelze třeba ovládat oba typy produktů z jednoho místa (například v internetovém bankovnictví), ale banka a pojišťovna zřejmě nesdílejí data o klientech, aby je mohly vhodně využít. Dokonce i v případě pojištění nemovitosti, které bylo nutnou součástí hypotéky, vás v bance odkážou ve stylu „to musíte do pojišťovny, to my taky nemůžeme“.

Nepříliš vstřícně působí i fakt, že ani aktivním klientům banka zatím sama nenabízí bezkontaktní platební kartu – pokud si o ni sami neřeknou nebo jim neskončí (dlouhá) platnost té předchozí.

 

Zajímavou aktivitou ČSOB a Era Poštovní spořitelny je průběžně doplňovaná  mapa podnikatelských příležitostí v regionech – jaká řemesla a další služby tam lidem nejvíce chybějí. Pokud to banka využije i jinak než jen pro své úvěrování, například předá podklady zástupcům měst, může to být ideální příklad společensky zodpovědné aktivity, která nespočívá jen ve věnování peněz.

 Ve druhém čtvrtletí by se hodnocení banky mohlo zlepšit, protože Era Poštovní spořitelna zjednodušila podmínky u svého online bezplatného účtu, bezplatný účet pak v tichosti zavedla i samotná ČSOB.  Ale o tom až v dalším čtvrtletí.

Bankovní poplatky 1Q 2015 70
Bankovní poplatky.com

Žádné změny

Veřejnost 1Q 2015 44
Peter Bramak
Milan Mroczkowski

Ach ty poplatky.

Vladislav Král

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty