Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna

Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna
Jan Lamser, člen představenstva ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu
Roztylská 1
225 95 Praha 025


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2014 66,1
Otakar Schlossberger

Jde o ČSOB, podle mého názoru klamavá reklama a této rádoby „subjekt“ nemá v hodnocení co dělat jako banka. Nemá bankovní licenci. Situace tedy nadále přetrvává - nehodnotím, neboť se jedná o divizi ČSOB a není nositelem samostatné bankovní licence. 

Miroslav Zeman

Poštovní spořitelna nově umožnila svým klientům zřídit si investici do spořících fondů ČSOB přímo na pobočkách České pošty. Do jaké míry je tato služba pro běžného klienta využitelná necháváme na zvážení každého.

Banka se také pochlubila již tím, co nabízí její matka ČSOB, tedy mobilní platební terminál pro živnostníky.

 

Ke cti svému názvu umožnila banka svým klientům nechat si doručit až do svého domova jakoukoliv přiměřenou hotovost. Zejména starší klienti tak získávají možnost zajistit doručení hotovosti do svého bydliště, aniž by museli navštívit pobočku či bankomat.

Petr Kučera
Martina Hedvičáková

Poštovní spořitelna začala nabízet od dubna na vybraných pobočkách České pošty investiční fondy od ČSOB. V nabídce bude vždy jeden zajištěný nebo strukturovaný fond z aktuálního portfolia a dále dva smíšené fondy (ČSOB - konzervativní fond a ČSOB - vyvážený fond). K investici stačí jednorázově už 5 tisíc korun, pak lze investovat i pravidelně po menších částkách.

Poštovní spořitelna začala od května nabízet službu Donáška hotovosti na adresu. V praxi to znamená, že klient bude mít další možnost, jak si vybrat peníze v hotovosti – a to plně v pohodlí svého domova. Stačí zavolat na call centrum, požádat o doručení peněz na libovolnou adresu v České republice a pak jen počkat, až mu příslušný obnos donese poštovní doručovatel ke dveřím.

Klienti Ery, kteří jsou pojištěni u Oborové zdravotní pojišťovny, mají nově možnost se prostřednictvím internetového bankovnictví dostat i ke svým zdravotním údajům. Jde o první podobný projekt spolupráce mezi bankou a zdravotní pojišťovnou na českém trhu.

Dále viz. ČSOB.

 

 

Olga Ortová Šeflová

Poštovní spořitelna se svými produkty ERA do značné míry kopíruje produktové portfolio ČSOB, včetně jeho inovací. Pro retailovou klientelu nejsou však její služby z hlediska poplatků a úroků nijak atraktivní, snad jen široce dostupné, a to včetně kurýrních služeb až do domácnosti. Dlouhodobě se banky zabývá službami pro veřejnou správu a podporou neziskového sektoru (0 bodů)

Bankovní poplatky 2Q 2014 70
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 2Q 2014 53.3
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Jiří Sychrava
Jana Dojezdová
Miki Samarytány
Alexandra Kuruczová

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty