Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna

Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna
Jan Lamser, člen představenstva ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu
Roztylská 1
225 95 Praha 025


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2014 62,2
Miroslav Zeman

Poštovní spořitelna přišla s profláknutým nápadem na rozdáváním telefonů novým klientům. Od pondělí 6. října získali klienti, kteří si na Era finančním centru založili Era osobní nebo online účet, chytrý telefon Nokia Lumia 630 s operačním systémem Windows Phone 8.1 zdarma. Akce potrvá pět týdnů, přičemž každý týden se rozdá 1 000 mobilů, celkem tedy půjde o 5 000 telefonů. Era tak reaguje na vzrůstající zájem o mobilní bankovnictví ze strany klientů.

Vypadá to, že toto se nedá nepochválit. Bohužel však na Bankovních poplatcích takovéto aktivity dlouhodobě kritizujeme. Zejména je zakrýván pravý smysl kampaně, kterým je nahnat co nejvíce nových klientů. Prezentovaným důvodům akce jako podpory mobilního bankovnictví ze strany klientů rozhodně nevěříme.

 

Jinak se vezla Poštovní spořitelna na opatřeních a krocích její matky ČSOB. 

Bedřich Danda
Petr Kučera
Otakar Schlossberger
Olga Ortová Šeflová

ERA produkty, z dílny ČSOB, se svými poplatky a úroky nijak nezatraktivnily pro retailovou klientelu.

 

(0 bodů)

Bankovní poplatky 4Q 2014 70
Bankovní poplatky.com

V posledním roce se stalo téměř pravidlem, že většinu změn, které PS aplikuje, činí společně s ČSOB. Takže základní architektura bankovních poplatků se nezměnila a tak ani my neměníme hodnocení v této části pro aktuální kvartál.

V IV. čtvrtletí, jak už bylo řečeno, nedošlo k žádným významným poplatkovým změnám. I přesto posunujeme naše relativně nízké hodnocení o 0,5 bodu nahoru.

Sazebník PS patří k těm méně přehledným. Je příliš dlouhý, komplikovaný a graficky nepřehledný. Hned na začátku sazebníku v pdf formátu sice je celkem ucelená tabulka, která znázorňuje poplatky u jednotlivých druhů kont a to za vedení účtu a za transakce. Pro klienty je příjemné, že je tabulka rozdělená podle druhu účtů, komunikačního kanálu, který klient použije a na jednotlivé transakční služby. Může si tak snadněji než dosud najít, kolik a za co zaplatí. Po této tabulce již pokračuje původní verze sazebníku PS. V aktuálním čtvrtletí k žádným grafickým změnám nedošlo a tak hodnocení nemáme důvod měnit.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným změnám a tak náklady standardního klienta činí stále 1.498 Kč ročně. Vzhledem k tomu snižujeme hodnocení v této části pro IV. kvartál o 0,5 bodu.

 

 

Veřejnost 4Q 2014 45
Peter Bramak
Jana Kovačiková

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty