Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna

Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna
Jan Lamser, člen představenstva ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu
Roztylská 1
225 95 Praha 025


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2010 63
Miroslav Zeman

Poštovní spořitelna zahájila prázdniny rozšířením funkčnosti své Splátkové karty. Poštovní spořitelna vylepšuje funkčnost Splátkové karty. Od 1. července může každý majitel splátkové karty vybírat hotovost a platit za služby na poštách. Držitelé těchto karet tak budou mít k dispozici kromě 700 bankomatů také síť 3300 poboček České pošty.

S počátkem měsíce září také došlo ke zjednodušení ERA Splátkové karty. Od 1.září mohou klienti Poštovní spořitelny využít jako malou půjčku do kapsy vylepšenou Era splátkovou kartu. Poštovní spořitelna se rozhodla upravit její podmínky tak, aby se klienti v nabídce lépe orientovali a aby co nejvíce odpovídala jejich potřebám. Nabídka možných limitů se zjednodušila a nově dosahuje až 30 000 korun stejně jako poplatky za její využívání.

Dalším velkým tématem Poštovní spořitelny byly v letních měsících hypotéky. Poštovní spořitelna připravila na léto další zvýhodnění hypotečních úvěrů. Zájemci o úvěr tak mohli díky snížení sazeb a kombinací slev dosáhnout minimální úrokové sazby 4,39 procent, u vybraných hypoték bylo až do 31. srpna navíc zpracování zdarma.

Poštovní spořitelna přišla se zajímavým a užitečným průzkumem využívajícím aplikaci pro spočítání rozumného zadlužení rodiny. Dle výsledků mohou být tři čtvrtiny domácností spokojeny, protože jsou jejich finance a hospodaření vyvážené.

Poštovní spořitelna také propaguje férové jednání se svými klienty. Přestože nový Zákon o spotřebitelském úvěru, zaměřený více na ochranu klienta a posílení jeho práv, vstupuje v platnost až v roce 2011, Poštovní spořitelna vyšla klientům vstříc a přistoupila  na nová pravidla již nyní.

Zaměstnanci Poštovní spořitelny se také zapojili do odstraňování škod po povodních. Zaměstnanci se tak v srpnu v rámci speciálního dobrovolnického dne zapojili do likvidace škod v zaplavených oblastech na Liberecku.

Poštovní spořitelna a www.bankovnipoplatky.com vyhlásili již čtvrtý ročník soutěže „Ideální banka 21. století“, která umožňuje studentům vyjádřit svou představu dokonalé banky. Banka se tak podílí na vzdělávání a popularizaci bankovního sektoru u našich studentů středních a vysokých škol.

Banka se jako partner podílí na elektronizaci státní správy projektu eGoverment.

Pavla Hřebíčková

ČNB se v září konečně přestalo líbit, že ČSOB používá dvě obchodní značky pro jednu banku, a to „ČSOB“ a „Poštovní spořitelna“ a uložila bance pokutu. Že by by jedním z důvodů bylo, že banka poště platí za pronájem prostor málo?

 

I Poštovní spořitelna se snaží zatraktivnit hypotéky, takže snižuje sazbu, ovšem oni po všech započtených slevách nemá klient šanci dostat se pod 4%.

 

Spořící účet Era patří stále k těm lepším na trhu, ale bohužel na 2% se nedostal a i nejvyšší sazba 1,8% je až nad 50 tis.

 

Sazebník poplatků v tomto čtvrtletí měněn sice nebyl, ale určitě by mu zjednodušení prospělo, je poněkud složitý a rozsáhlý.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

- ve sledovaném období upravila banka poplatky za služby v oblasti přímého bankovnictví pro podnikatele

 - v části určené pro fyzickým osobám byly upraveny poplatky v oblasti spotřebitelských úvěrů a karetních služeb

Oblast úrokových sazeb:

- ve sledovaném čtvrtletí došlo ke snížení úrokových sazeb u spořicích účtů

Inovace  a novinky:

- Poštovní spořitelna připravila zvýhodněnou  letní nabídku hypotečních úvěrů

- banka upravila podmínky u Era splátkové karty, kterou teď klienti mohou využívat jako malou půjčku

Marketingové aktivity, komunikace:

- banka zahájila kampaň zaměřenou na Era účet k podnikání

-  klienti byli prostřednictvím internetového bankovnictví upozorněni na nový Sazebník poplatků

Bedřich Danda

Ve třetím čtvrtletí výrazně aktivnější než ČSOB a bylo o ní i slyšet. Bohužel se tato banka zaměřuje téměř výhradně na drobné střadatele a podnikatelé to samozřejmě vidí. I nadále tak platí, že podnikatelé a živnostníci od přepážek na poště nemohou očekávat žádné špičkové a nadstandardní služby nebo individuální přístup.

Dalibor Z. Chvátal

Poštovka zvýšila úvěrový limit pro svoji úvěrovou Splátkovou kartu a nově s ní umožnila platit a vybírat i na poštách, žel každá transakce se obratem úročí, bezúročné období neexistuje. Tato divize ČSOB jako jedna z prvních přistoupila k novým podmínkám pro spotřebitelské úvěry, které budou platit od příštího roku a zároveň se podílí na edukaci rozumného zadlužení.

Bankovní poplatky 3Q 2010 75
Bankovní poplatky.com

Jedna z bank, která v poslední době přišla s celkem razantními změnami, dalo by se říci, že přímo strukturálními. Sazebník stihla banka změnit už ve II. čtvrtletí. Nicméně vliv na různá porovnání a průzkumy mají tyto změny s určitým zpožděním. Zejména konta Osobní účet Zadarmo a Era zásadním způsobem promluvila do pořadí. Poštovní spořitelna je v poslední době opravdu hodně vidět.

Jak již bylo napsáno v minulém čtvrtletí, od 1. dubna přišla banka s novým produktem – Osobním účtem. Všechny dosavadní účty programy (Plus, Klasik, Junior, Senior a Handicap) zanikly a byly automaticky převedeny na nový produkt. Nový účet Era zaznamenal u klientů celkem úspěch. Banka také přišla s novinkou pro klienty, kteří chtějí svůj účet ovládat jen přes internet - Osobní účet Zadarmo. Z neznámých důvodů ovšem toto konto banka vůbec nepropaguje a v sazebníku jej najdete až v kapitole „T“. Poštovní spořitelna rozšířila funkčnosti své Splátkové karty. Od 1. července může každý majitel splátkové karty vybírat hotovost a platit za služby na poštách. Držitelé těchto karet tak budou mít k dispozici kromě 700 bankomatů také síť 3300 poboček České pošty. Dále od 1. září mohou klienti Poštovní spořitelny využít jako malou půjčku vylepšenou Era splátkovou kartu. Nabídka možných limitů se zjednodušila (nově dosahuje až 30 tisíc Kč) stejně, jako poplatky za její využívání. A podobně jako ostatní banky připravila Poštovní spořitelna další zvýhodnění hypotečních úvěrů. Zájemci o úvěr mohli díky snížení sazeb a kombinací slev dosáhnout minimální úrokové sazby 4,39 procent a u vybraných hypoték bylo až do 31. srpna navíc zpracování zdarma. Poštovní spořitelna dále zrušila poplatky za poskytnutí a vedení spotřebitelských úvěrů. Podání žádosti o poskytnutí spotřebitelského úvěru stálo 50 Kč, poskytnutí úvěru 1% z požadované částky úvěru, min. 300 Kč, max. 3 500 Kč a správa a vedení úvěru 50 Kč měsíčně. Nyní je vše zdarma. Naopak změna smlouvy o spotřebitelském úvěru na žádost klienta vzrostla z 200 Kč na 400 Kč.

Sazebník PS patřil k těm méně přehledným. Banka ho postupně zpřehledňuje, klient jej může najít v jednom souboru. I přesto je sazebník stále příliš dlouhý. Mimochodem komplikovaný sazebník stále patří mezi nejčastější výtky klientů PS. Jak už bylo uvedeno výše, některé úpravy sazebníku jsou těžko pochopitelné - Osobní účet zadarmo je až na samotném konci sazebníku mezi kapitolami USD konta a Hotovostní transakce ve finančních centrech.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným pohybům, zato v kalkulátoru bankovních poplatků se v první desítce nejlevnějších kont již stabilně objevuje jak Osobní účet Zadarmo (na 4. místě), tak Osobní účet Era (7. místo). Velký skok ovšem vidíme v meziročním průzkumu nákladů průměrného bankovního klienta a to zejména v internetové verzi. Tam se PS se svým Osobním účtem Zadarmo posunula z loňského 5. místa na letošní dělené 2. místo. Proto mírně zvyšujeme hodnocení o půl bodu.

Veřejnost 3Q 2010 55.2
Jan Zrzavý

Poštovka je lidová banka s dobrými nápady a proto je mi sympatická

Lenka Zemanová

Jsem zde celkem spokojená,hlavně se banka snaží jíti kupředu což oceňuji

Dana Riegerová

výborně, neplatím žádné poplatky. Zhodnocení úspor je 1,8%, což by mohlo být lepší!!

PAVEL ŠKEŘÍK

PODLE MÝCH PŘEDSTAV PŘE DVĚMA ROKY JSEM SI TAM ZALOŽIL UČET DOJEDNAL CO POTŘEBUJI VŠE PŘES INTERNET A TEĎ ANI NEVIM JESTLY TAM JEŠTĚ  V TOM DOMĚ JE TA BANKA NEBO SE PŘESŤEHOVALA ANI BYCH UŽ NEPOZNAL TU UŘEDNICI CO TO SEMNOU SEPISOVALA

Roman Třebín
Miroslav Gallas

nejvyšši počet poboček, horší šíře nabídek.

Paula-Mirabela Pleskač
Eva Wollnerova
Marcela Spáčilová
Klára BBB

Lze vybírat jen na poštách, strašný.. a co víkendy?


Sazebníky


Pobočky

Bankomaty